web tasarım

Blog

Neden Blog Yazısı ?

18 Aralık 2021
Neden Blog Yazısı Blog oluşturmak, fikirleri, deneyimleri ve düşünceleri yansıtmanın en etkili yollarından biridir. Aynı anda milyonlara ulaşmanız ve fikirlerinizi herkese yansıtmanız son derece kolaydır. Blog oluşturmalısınız çünkü kendinizi çok daha iyi ifade edebilir ve birçok kişiyle etkileşim haline girebilirsiniz. Yazma potansiyelinizi artırabilir ve gelişim gösterebilirsiniz. Üstelik web sitenizi Google’da üst sıralara çıkarmak isterseniz blog yazılar oluşturmalınız.

Neden bir blog sayfasına sahip olmalısınız? sorusuna birçok yanıt vermek mümkündür. Genel itibariyle blog oluşturmanın sebepleri olarak şunları sıralamak doğru olacaktır.

Bunlar:

  • Blog oluşturmak, fikirleri, deneyimleri ve düşünceleri yansıtmanın en etkili yollarından biridir. Aynı anda milyonlara ulaşmanız ve fikirlerinizi herkese yansıtmanız son derece kolaydır.
  • Blog oluşturmalısınız çünkü kendinizi çok daha iyi ifade edebilir ve birçok kişiyle etkileşim haline girebilirsiniz.
  • Yazma potansiyelinizi artırabilir ve gelişim gösterebilirsiniz.
  • Üstelik web sitenizi Google’da üst sıralara çıkarmak isterseniz blog yazılar oluşturmalınız.

Blog yazarken kendi kişisel düşünce ve fikirlerinizi çeşitli görsel, animasyon, video, görüntü ve fotoğraf ile de anlatmanız mümkün! Blogların teknik çalışmaları oldukça azdır. Özellikle de blog web sitelerinde ayrıntılı bir teknik çalışma olmaz. Kurumsal bir web sitesinde yer alan blog sayfası ise web sitenin seo çalışması ile öne çıkarılır.

Bloglar daha çok bir kişi tarafından kaleme alınırlar ve zaman içerisinde periyodik olarak güncellenebilir. Bloglar kullanıcıların sorularına yanıt arayan ve ihtiyaca cevap veren konular üzerinden yazı yazarlar. Diğer yandan genel olarak bir problemi konu edinirler. Her blogger kendi özel ilgi alanına ve mesleğine göre hobilerinden, futboldan, sanattan, yemek tariflerinden, çalışma hayatından ve toplumsal sorunlardan siyasi çözümsüzlüklere kadar birçok konuda düşüncelerini belirtebilir.

Blog grupları hemen hemen her yerde farklı ilgi alanlarına sahip olan kişilerden öğrenilen, fikirleri önemsenen ve bu bloglar aracılığıyla ortak fikir sahibi kişilerin arkadaş ortamlarına dahil olma ya da birlikte ortak hareket etme gibi durumların görüldüğü bilinmektedir.

© Copyright 2021 Reklam Çözüm. Tüm Hakları Saklıdır.